Mainos
Mainos

Koivun siitepölyä erittäin runsaasti maan keski- ja pohjoisosassa

Koivun siitepölykausi jatkuu maan eteläosasta Keski-Lappiin ulottuvalla alueella. Heinien kukinta on voimistunut etelässä.

Turun yliopiston Aerobiologian yksikön mukaan koivun kukinta on pääosin ohi maan eteläosassa, ja siitepölymäärät ovat laskeneet kohtalaisiksi. Maan keskiosassa määrät vaihtelevat runsaista erittäin runsaisiin. Maan pohjoisosassa koivun siitepölymäärät ovat erittäin runsaita Pohjois-Lappia lukuun ottamatta. Kukinta on huipussaan Etelä- ja Keski-Lapissa.

Heinien kukinta on voimistunut maan eteläosassa, mutta siitepölymäärät ovat edelleen vähäisiä. Kukinta on alkanut lämpimimmillä kasvupaikoilla Tampereen korkeudella, missä siitepölymäärät ovat toistaiseksi pieniä.

Pajut kukkivat koko maassa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta.

Kuusi ja mänty kukkivat maan etelä- ja keskiosassa. Runsaana esiintyvä havupuiden siitepöly näkyy keltaisena kerroksena pinnoilla, mutta aiheuttaa allergiaoireita vain harvoille.

Sateet laskevat ilman siitepölymääriä.

Siitepölytilanne MTV:n sääsivustolla. Sivustolta löytyvät lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset sääennusteet ja sadetutka.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme