Mainos
Mainos

KOK:n Tallberg: Ei boikottia Pekingin olympialaisille

Kansainvälisen olympiakomitean jäsen Peter Tallberg ei usko, että Kiinan ja Tiibetin kärjistynyt tilanne johtaa Suomen joukkueessa Pekingin olympialaisten boikotointiin.

Tallberg sanoo MTV:n uutisille, että Tiibetin tilanteesta ei ole KOK:n yksittäisten jäsenten välillä keskusteltu, mutta komitean puheenjohtaja Jacques Rogge on antanut asiassa tänään lausunnon. Rogge korostaa, että Kansainvälisen olympiakomitean tulee mahdollistaa se, että urheilijat voivat keskittyä omiin huippusuorituksiinsa olympialaisissa. Roggen mukaan boikotti rankaisisi urheilijoita eikä ratkoisi mitään.

KOK:n suomalaisjäsen Peter Tallberg on samoilla linjoilla:

- Ei pitäisi rankaista urheilijoita. Aina kun kysymys on ollut boikoteista, ne eivät ole onnistuneet.

Tallberg on luottavainen myös sen suhteen, että vallitseva tilanne ei vaikuta negatiivisesti suomalaisurheilijoiden olympiaintoon.

- Minä luulen, että suomalaisurheilijat lähtevät olympialaisiin hyvällä mielellä - he ovat urheilijoita ja haluavat näyttää taitonsa urheilukentällä, eivätkä sotkeutua politiikkaan, Tallberg jatkaa.

- Ei ole urheiluihmisten asia ratkaista poliittisia ongelmia, vaan poliittikkojen tulisi olla aktiivisia tässä asiassa. Kansainvälisen olympiakomitean tehtävä on yhdessä Kiinan olympiakomitean ja järjestötoimikunnan kanssa järjestää hyviä kisoja.

Tallbergin mukaan suomalaisjoukkueen turvallisuus Pekingin olympialaisisssa ei myöskään ole uhattuna Tiibetin kriisin vuoksi.

- Uskon, että turvatoimet Kiinan kisoissa tulevat olemaan samanlaisia kuin aikaisemminkin, Tallberg vakuutti.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme