Mainos
Mainos

Kokkolan asuntomessuilla eurooppalaista tyyliä ja hirsisaunoja

Kokkolan Asuntomessuilla esittäytyvät uuden sukupolven asunnot, jotka mukailevat yhä eurooppalaisempaa tyyliä. Taloissa on paljon avaraa tilaa, suuria ikkunoita ja amerikkalaista kartanotyyliä. Osa näyttelytaloista edustaa pelkistetympää keskieurooppalaista kivitaloa.

Toisaalta sekaan mahtuu muistoja supisuomalaisesta asumiskulttuurista hirsisaunoineen ja kiviaitoineen. Mukana on jopa turvekattoja ja muita vanhoja keksintöjä ruokakomeroista pyykkikuiluihin.

Sisustus on tuttuun tapaan puhtaita, selkeitä linjoja. Myös tummat sävyt hallitsevat monia kylpyhuoneita ja saunatiloja.

Vaikka ikkunat ovat parhaimmillaan seinän kokoisia, energiankulutus on puristettu lähelle nollaa - onpa mukana jokunen passiivitalokin. Uutta on myös kolmen sukupolven asuminen, jossa mummot ja vaarit asuvat samassa pihapiirissä lapsiperheen kanssa.

Katso Outi Airolan raportti Kokkolasta (Seitsemän uutiset 17.7.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme