Mainos
Mainos

Kokkolassa myyty satoja litroja pontikkaa

Kokkolassa on vangittu kolme miestä ja yksi pidätetty epäiltyinä syyllisiksi laajamittaiseen pontikan keittoon ja myyntiin.

Laittomasti valmistettua alkoholijuomaa epäillään ainakin keittäjien ja kahden muun henkilön myyneen suurelle määrälle ostajia. Litrahinta on vaihdellut 150 markasta 200 markkaan. Pontikkaa on keitetty kahdessa kerrostaloasunnossa yhteensä useita satoja litroja. Toinen tehtaista on ollut toiminnassa yli vuoden ja toinen ainakin viime kesästä saakka. Keittämistä on tapahtunut useampana päivänä viikossa. Keittokerralla on valmista ainetta saatu 10 litraa molemmista keittimöistä.

Vangittuina olevat miehet ovat 30-vuotiaita. Pidätetyn vapauttamisesta tai vangitsemisesta päätetään viimeistään tapaninpäivänä. Rikoskomisario Tapani Myllymäki kertoi, että poliisi selvittelee edelleen sitä, miten pitkään ja miten paljon pontikkaa on keitetty. Toiminta on Myllymäen mielestä ollut varsin ammattimaista, organisoitua ja laajamittaista.

Viron viinaa epäillään myrkytyskuolemasta

Suonenjoen poliisi epäilee, että Viron-matkalta tuodulla alkoholilla on osuutta miehen kuolemaan ja toisen sairastumiseen Karttulassa viime viikolla. 50-vuotias mies kuoli saunan lauteille ja toinen joutui sairaalaan heidän nautittuaan viinaa ja olutta työmaajuhlassa. Poliisin mukaan miehet nauttivat saunassa Alkosta ostettuja aineita ja lisäksi Viron-matkalta tuotuja viinaksia. Poliisi odottaa nyt laboratoriotutkimusten valmistumista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme