Mainos
Mainos

Koko valtion budjettiesitys julki

Valtion talousarvioesitys julkistetaan tänään kokonaisuudessaan. Nyt mukana ovat myös eri ministeriöiden määrärahatavoitteet.

Valtiovarainministeriö julkistaa tänään koko ehdotuksensa ensi vuoden talousarvioksi. Samalla julkisiksi tulevat eri ministeriöiden määrärahatoiveet.

Valtiovarainministeriön budjettiehdotus esiteltiin keskeiseltä sisällöltään jo eilen. Ministeri Antti Kalliomäen mukaan valtiovarainministeriöllä ja muilla ministeriöillä ei ole kovin suuria näkemyseroja määrärahoista liikennehankkeiden rahoitusta lukuunottamatta. Kalliomäen mukaan ennen budjettiriihtä neuvotellaan kuitenkin vielä hallitusryhmien kesken valtion omistamien osakkeiden myyntitulojen käyttämisestä liikennehankkeisiin. Ensi viikolla käydään vielä myös kahdenväliset neuvottelut eri ministeriöiden ja valtiovarainministeriön kesken.

Varsinaisessa budjettiriihessä joudutaan vielä neuvottelemaan mm. matalapalkkatyön tukemisesta. Päätös mahdollisista palkkaveronalennuksista tehdään sen sijaan vasta myöhemmin syksyllä tupokierroksen yhteydessä.

Koko hallituksen perinteinen budjettiriihi pidetään Säätytalossa 18.-19. elokuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme