Mainos

Kokoomukselta välikysymys ilmasto- ja energia-asioista

Kokoomus on jättänyt hallitukselle välikysymyksen ilmasto- ja energia-asioista. Hallituksen mielestä välikysymys on tarpeeton.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä jättää hallitukselle välikysymyksen ilmasto- ja energia-asioista. Ryhmä päätti asiasta hetki sitten.

Kokoomus kysyy, mitä hallitus on tehnyt ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kohtuuhintaisen sähkönsaannin turvaamiseksi.

Ryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies sanoi, että kokoomusta kiinnostaa myös hallituksen ja pääministeri Matti Vanhasen kanta lisäydinvoiman rakentamiseen.

Ryhmä neuvottelee muiden oppositiopuolueiden kanssa siitä, liittyvätkö ne mukaan välikysymykseen.

Hallitus pitää välikysymystä tarpeettomana

Hallituspuolueiden puheenjohtajat torjuvat kokoomuksen esittämän arvostelun energiapolitiikan hoidosta. Myös kritiikki ydinvoiman rakentamisesta on SDP:n ja keskustan johdon mielestä tarpeetonta.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) pitää kysymystä kuudennen ydinvoimalan rakentamisesta pääosin tarkoituksenmukaisuuskysymyksenä, josta ei pidä rakentaa suurta periaatteellista kiistaa.

Hän korostaa, että hallitus ja eduskunta ovat ottaneet yksimielisesti kantaa siihen, että eri energiamuodot ovat samalla viivalla. -Se on myös oma henkilökohtainen kantani.

Vanhanen katsoo, että koska periaateväittely ydinvoiman lisärakentamisesta käytiin jo viidennen ydinvoimalan kohdalla, vastaavaa uutta ei Suomessa edes tarvita.

- Tarkoituksemukaisuusnäkökohdat ratkaisevat sitten jos hakemus tulee.

Vanhanen korostaa, että energiapolitiikassa ehkä tärkeintä on EU:n komission ehdotuksen pohjanakin oleva tavoite vähentää fossiilisten polttoaineiden vähentäminen.

Siinä uusiutuvat energiamuodot ovat Vanhasen mielestä avainasemassa.

Heinäluoma: Välikysymys tulee liian myöhään

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Eero Heinäluoma pitää kokoomuksen välikysymystä huonosti perusteltuna. Heinäluoman mukaan istuva hallitus on ensimmäinen, joka on nostanut ilmastoasiat politiikan asialistan kärkeen. Se on myös käynnistänyt suuren joukon käytännön toimia energiapolitiikassa, kuten biopolttoaineiden lisäämisessä ja omakotitalojen öljylämmityksen korvaamisessa.

Heinäluoman mukaan kokoomus itse ei sen sijaan ole esittänyt parempia vaihtoehtoja.

Välikysymys tulee Heinäluoman mielestä myös liian myöhään. Koska se on tarkoitettu hallituksen kaatamiseen, sitä on turha tehdä nyt, kun hallituskausi muutoinkin päättyy.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot