Mainos
Mainos

Kokoomuksen erotiikkakalenteri saa ristiriitaisen vastaanoton

Kokoomusnuoret käyvät kunnallisvaalitaistoon rohkeasti - paljaan pinnan avittamana, sillä puolueen nuoret poseeraavat erotiikkaa tihkuvassa kalenterissa vähissä vaatteissa.

Kokoomusnuorten pääsihteeri Esa Aula korostaa Nykypäivä-lehden haastattelussa, että kalenterilla on tarkoitus ensisijaisesti kartuttaa puolueen kunnallisvaaliehdokkaiden kampanjakassaa.

Kalenterin voi laittaa roikkumaan omien mieltymysten mukaan joko tyttö- tai poikapuoli ulospäin, sillä siihen on kuvattu kaikkiaan 24 mallia: 12 naista ja 12 miestä.

Nuorisojärjestöissä vaihteleva vastaanotto

Kokoomuksen erotiikkakalenteri ei herätä demarinuorissa sen kummempia tuntemuksia. Järjestön puheenjohtaja Heta Välimäki kertoo, että myös heidän leirissään on ollut aiemmin samantapainen kalenterihanke.

- En usko, että tämä mitenkään syö politiikan uskottavuutta, Välimäki jatkaa. Hän ei pitäisi myöskään mahdottomana, että myös heiltä ilmestyisi vastaavanlainen kalenteri.

Keskustanuoret sen sijaan ottaa astetta tiukemman kannan.

- Nuorisojärjestöt ovat profiloituneet hyvin eri tavalla. Meidän juttu on politiikka ja me haluamme vaikuttaa nimenomaan politiikan kautta. Me haluamme pitää asiaperusteisen linjan emmekä kilpailla sillä, kuka ottaa vaatteita pois tai kuka juo eniten viinaa, järjestön puheenjohtaja Tuomo Puumala tiivistää.

Siihen, miten kalenterijulkisuus vaikuttaa politiikan uskottavuuteen Puumala ottaa diplomaattisen linjan.

- No, ei se ainakaan nosta uskottavuutta.

Samoilla linjoilla Keskustanuorten kanssa ovat Kristillisdemokraattiset nuoret. Järjestön puheenjohtaja Mikael Viitala harmittelee tarkoituksellista julkisuushakuisuutta.

- On ikävää, että nuorten pitää tällaisella epäpoliittisella asiallla lähteä julkisuuteen.

Viitalan mukaan kalenterilla ei kuitenkaan ole sen suurempaa vaikutusta politiikan uskottavuuteen.

- Politiikka on kuin mikä tahansa kilpailu. Paljon pelataan mielikuvilla ja imago on entistä tärkeämpi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme