Mainos
Mainos

Kokoomuksen Kataja vältti syytteen kelkkatehdasjupakassa

Kokoomuksen varapuheenjohtaja kansanedustaja Sampsa Kataja ei joudu oikeuteen Rovaniemen kelkkatehtaan sotkuista. Katajaa epäiltiin tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja lahjusrikkomuksesta.

Kataja on kelkkatehtaan rahoittaneen Kuntien eläkevakuutuksen hallituksen puheenjohtaja. Rikosepäily perustui siihen, että Kataja oli saanut vaalirahaa kelkkatehtaan rakentajan Nova Groupin suunnalta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske katsoi, ettei Kataja syyllistynyt rikokseen asiassa. Perusteena oli se, ettei Kataja tiennyt vaalirahojen tulleen alun perin Novalta.

Kataja otti rahaa vuonna 2007. Vasta kaksi vuotta myöhemmin tuli voimaan laki, jonka mukaan rahaa ei saanut ottaa vastaan tuntemattomalta lahjoittajalta.

Myös toinen Kevan hallituksen jäsen, Varpu-Leena Malmgren vältti syytteen asiassa. Perusteet olivat samat.

Kataja sai Kehittyvien maakuntien Suomelta (KMS) vaalirahaa 5 000 euroa ja Malmgren 3 000 euroa. KMS:n suurin rahoittaja oli Nova Group.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot