Mainos
Mainos

Kokoomuksen kenttäväki kehuu ulkoministeriään

Kokoomuksen kenttäväki tukee vahvasti tekstiviestikohussa räpiköivää ulkoministeri Ilkka Kanervaa. Paikallisyhdistysten puheenjohtajapäiville osallistuneiden joukossa Kanervan viranhoito ja yksityiselämä haluttiin pitää visusti erillään.

- Voin suoraan todeta, että pikkuisen kyrsii, puheenjohtaja Jyrki Katainen puolestaan luonnehti tuntojaan puoluekokousväelle Kouvolassa.

Loviisan seudun kokoomuksen puheenjohtaja Päivi Uotinen totesi, että Kanerva on aina ollut leppoisa ja viriili mies. Hänen mielestään Kanerva ei kuitenkaan nauti mitään erillisvapauksia.

- Yksityisyys ja viranhoito ovat eri asioita. Töissä sopimattomuuden raja ei ole ylittynyt, hän jatkoi.

Uotisen mielestä sopimattoman käytöksen ulottaminen työhön muuttaisi tilanteen täysin.

- Kunhan hän ei lähettele tekstiviestejä Yhdysaltain ulkoministeri Condoleezza Ricelle, Uotinen arvioi.

Puolueen paikallisyhdistyksen puheenjohtajapäiville Kouvolaan oli ilmoittautunut noin 400 kokoomusvaikuttajaa.

Kokoomuksen nuorten liiton varapuheenjohtajana toimivan Hyvinkään kokoomuksen Riikka Komulaisen mielestä Kanervan tulevaisuus on pitkälti kansan harkintakyvyn varassa.

- Vaikea sanoa, kun tämä ei ollut ensimmäinen kerta, mutta en usko, että kohulla olisi enää sen suurempia vaikutuksia, Komulainen uskoi.

Kanervan julkisuuskuvalle kohu voi hänen mielestään olla ongelmallisempi.

Kahden aikuisen välinen asia

Parikkalan kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Vuokko Ahoranta uskoi, että Kanerva nousee tuhkasta jaloilleen.

- Keskustelun on noustava uudelle tasolle, kuten entiset oppilaani aina koulussa totesivat, eläkkeellä oleva koulunjohtaja Ahoranta sanoi.

Myös porvoolainen Jarmo Grönman kiitteli Kanervaa ulkoministerin viranhoidosta.

- Koko tekstiasia on onneton episodi. Kanerva on hoitanut hommansa kiitettävästi. Yksityiselämä ja viranhoito on pidettävä erillään, porvoolainen valtuutettu ja kunnanhallituksen varapuheenjohtaja sanoi.

Grönman ei myöskään nähnyt Kanervan toimissa mitään sellaista, josta voisi synnyttää maalle turvallisuusuhan.

Porvoon kokoomuksen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Katiskon mielestä myös ulkoministerillä on täysi oikeus yksityiselämään.

- Tekstiviestikohu on kahden aikuisen välinen asia. Ongelmallista tällaisissa tapauksissa on, että siinä on sana sanaa vastaan, Katisko totesi.

Hallitus ei varaudu uusiin ilmiantoihin

Tekstiviestikohusta silmin nähden suivaantuneen kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan hallituksen ei ole syytä varautua tilanteeseen, jossa Kanervan kaapista löytyy lisää luurankoja.

- Jos jotain uutta ilmenee, niin se arvioidaan siinä tilanteessa. Varaudun vain siihen, että mies puhuu totta, kun hänen kanssaan keskustellaan, Katainen sanoi.

Katainen ei halunnut vertailla Kanervan tapausta joihinkin muissa maissa ministereiden eroihin johtaneisiin skandaaleihin.

- Tilanteet ovat hyvin erilaisia eri maissa ja kulttuureissa. Joissakin on tiukempaa ja silmänpalvontakulttuuri on vahvempaa, Katainen sanoi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme