Mainos
Mainos

Kokoomuksen Ollila syyttää SAK:ta koulupropagandasta

Kokoomuksen puoluesihteeri Heikki A. Ollila kehottaa Opetushallitusta ja Kuluttajavirastoa selvittämään, onko palkansaajakeskusjärjestö SAK syyllistynyt moitteenalaiseen toimintaan jakaessaan toisen asteen oppilaitoksiin nuorisolehteään ja muuta markkinointimateriaalia.

Ollilan mielestä SAK:n julkaisema Arvo-lehti sisältää yksipuolista poliittissävyistä propaganda eikä sitä pitäisi jakaa laajasti oppilaitoksiin, joissa valtaosa opiskelijoista on alaikäisiä. Ollila katsoo, että Opetushallituksen ja Kuluttajaviraston julkaisemia pelisääntöjä kouluissa tapahtuvasta markkinoinnista ja sponsoroinnista tulisi noudattaa myös poliittiseen sekä ay-toimintaan liittyvän markkinoinnin kohdalla. Tällaisen materiaalin jakamiselle pitäisi Ollilan mukaan vähintään olla kaikkien alaikäisten nuorten huoltajien etukäteinen hyväksyntä.

- Arvo-lehdessä on sen koko kaksivuotisen historian ajan harjoitettu perin selkeää linjaa, joka suosii vasemmistolaista maailmankatsomusta ja vasemmistopuolueita. Tuoreimmassa numerossa pääkirjoitus sekä monet muutkin artikkelit on suunnattu suoraan porvaripuolueita vastaan.

Raisiossa puhunut Ollila piti arveluttavana myös yksityiseen työttömyyskassaan kohdistuvaa negatiivista kirjoittelua. Hän katsoi Arvon harjoittaneen myös kevään 2003 eduskuntavaalien yhteydessä selkeää vasemmistopuolueiden ehdokkaiden piilomainontaa. Ollila korosti, että vaikka SAK:lla on vahva ulkoparlamentaarinen asema, se tulee toimia samoilla pelisäännöillä kuin muidenkin yhteiskunnallisten toimijoiden.

Kokoomus suhtautuu Ollilan mukaan myötämielisesti työelämätietouden lisäämiseen opiskelijoiden keskuudessa. Jaettavan informaation tulisi kuitenkin olla tasapuolista ja opiskelijan itsenäistä valintaa tukevaa eikä piilopoliittista propagandaa.

Arvon marraskuun pääkirjoituksessa arvostellaan kokoomuksen näkemyksiä kolmikantayhteistyöstä ja palkansaajien etujen ajamisesta. SAK:n nuorisosihteeri Eija Harjulan mukaan "Ville Itälän joukot unohtivat hetkessä kahdeksan vuotta kestäneen SDP:n ja kokoomuksen hallitusyhteistyön ja kolmikantaisuuteen perustuneen neuvottelujärjestelmän, jota se vielä tammikuussa kannatti".

Kirjoituksessa viitataan työnantajien näkemyksiin tulopolitiikan kannattajina ja arvellaan, että kokoomus näytti todellisen luontonsa ajatuksistaan työntekijöiden asemasta työpaikoilla ja sopimiseen perustuvasta työmarkkinajärjestelmästä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme