Mainos
Mainos

Kokoomuksen Orpo soten valinnanvapaudesta: Lähellä maalia ollaan, pykälät pitää vielä tarkastaa

Sote-uudistuksen valinnanvapausesityksessä ollaan lähellä maalia, sanoo kokoomusjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo.

– Vielä tarkastetaan pykälät – että ne ovat sovitunmukaiset, mutta minä lähden siitä, että meillä on esitys, jonka hyväksymistä esitän eduskuntaryhmällemme, sanoi Orpo toimittajille eduskunnassa iltapäivällä.

Orpon mukaan soten valinnanvapausosio on tärkeää saada käsiteltäväksi eduskuntaan osana sote-kokonaisuutta. Eduskunnassa odottavat muut sote-lait ja maakuntalaki.

Hermojen on nyt kestettävä hallituksessa, Orpo sanoo.

– Olemme kulkeneet pitkän polun ja nyt tässä lopussa täytyy vain hermon kerta kaikkiaan kestää se, että olemme lähellä maalia ja meillä on tulossa hyvä lainsäädäntökokonaisuus.

Kokoomusjohtajan mukaan hallituksen sote-neuvotteluissa voi välillä syntyä jännitteitä.

– Mitä (hallituksen) väleihin tulee, sote-välit voivat välillä olla vähän jännittyneet, kun siinä neuvottelupöydässä ollaan, mutta muutoin nämä ratkaisut on kyllä haettu hyvässä hengessä ja tahtoa on ollut löytää ratkaisuja.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi tänään, että eduskuntaryhmät pääsevät käsittelemään valinnanvapausasiaa huomenna torstaina. Hallitukseen kuuluvat keskusta, kokoomus ja sinisten ryhmä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme