Mainos
Mainos

Kokoomuksen Ukkola kehottaa kantelemaan Vanhasesta

Kokoomuksen kansanedustaja Tuulikki Ukkola kehottaa kansalaisia kantelemaan pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) valehtelusta. Hän on myös varma, että Susan Ruusunen häviää Vanhaselle hovioikeudessa.

Ukkola kirjoittaa räväkästi nettipäiväkirjassaan, että on aivan sama, ketä pääministeri tai ministeri lemmiskelee, syökö uuniperunoita, lähettääkö tekstiviestejä. Sen sijaan olankohautuksella ei hänen mielestään voi ohittaa sitä, että pääministeri valehtelee.

- Pääministeri kertoi aikoinaan tavanneensa Susanin Ikeassa. Tosiasiassa pariskunta "kohtasi" netissä, josta kansakuntamme tärkein poliittinen toimija etsi naisseuraa, hän perustelee.

Ukkolankin mielestä voisi tietenkin sanoa, että kaikkihan joskus hätäpäissään kertovat valkoisen valheen. Asia sinänsä ei olisikaan mistään kotoisin, ellei kyseessä olisi pääministeri.

- Kyllä tässä jo voi hädissään kysellä, mistä muusta pääministeri laskee luikuria. Ja kenelle?

Ukkola kehottaakin "kansalaista" tekemään kantelun eduskunnan perustuslakivaliokunnalle, jotta se voisi tutkia, täyttääkö pääministeri perustuslain vaatimuksen, jonka mukaan ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

Ukkola kirjoittaa haluavansa, että tapaus Vanhanen tutkittaisiin perusteellisesti myös perustuslain kannalta. Oikeusprosessin Vanhanen on hänen mielestään jo voittanut.

- Hänen apunaan on lakimiesten armeija sekä Suomen poliittisen järjestelmän ja oikeuslaitoksen vankkumaton tuki ja turva. Kaveria ei jätetä vähäpätöisen yksinhuoltajan typeryyksien takia, hän paukauttaa.

Ukkolan mielestä Susan Ruususella ei ole hovioikeudessa mitään mahdollisuuksia. Hän ennustaa, että ammattituomarit eivät voi tulla muuhun tulokseen kuin Ruususen ristiinnaulitsemiseen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pekka Ravin mielestä pääministeri Vanhasen yksityisasioiden tutkiminen ei ole eduskunnan perustuslakivaliokunnan tehtävä. Keskustan Verkkolehti Apilan haastattelema kokoomusjohtaja katsoo, että pääministerin yksityisasiat ovat hänen omiaan eikä niitä ulkopuolisten tarvitse kommentoida.

- Tutkinnalle ei ole aihetta. Perustuslakivaliokunnalla on tähdellisempääkin tekemistä, Ravi sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme