Mainos
Mainos

Kokoomuksen uudet ministerit kiittivät pesteistään, Orpo näpäytti muita puolueita

Kokoomuksen uudet ministerit ja johtohahmot kommentoivat hyväntuulisina uusia pestejään.

Eduskunnan toisesta varapuhemiehestä Paula Risikosta tulee sisäministeri. Risikko on aiemmin työskennellyt muun muassa peruspalvelu-, sosiaali- ja terveys- sekä liikenne- ja kuntaministerinä. Risikon mukaan aiempi laaja kokemuksensa ministerinä auttaa häntä uudessa tehtävässä.

Risikko kertoo pitävänsä sekä ulkoisia että sisäisiä turvallisuuskysymyksiä erittäin tärkeinä.

Venäjä-asiantuntijana profiloitunut kansanedustaja Kai Mykkänen nousee ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi.

– Lähden uuteen tehtävään mitä nöyrimmillä mielin. Aivan erityisesti minua innostaa se, miten suomalaiset ratkaisut voisivat olla muuttamassa maailmaa, sanoo Mykkänen.

Lisäksi kokoomuksen eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi on valittu kansanedustaja Kalle Jokinen

– Arvostan saamaani luottamusta. Tärkein tehtäväni on luoda vapaa ja keskusteleva ilmapiiri, jossa eduskuntaryhmän koko osaaminen saadaan käyttöön. Myös yhteistyö muiden puolueiden eduskuntaryhmien kanssa tärkeää, kommentoi Jokinen.

Kokoomuksen neljäs ministeri on opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, joka jatkaa tehtävässään.

Kokoomuksen puheenjohtaja ja ministerivalinnat tehnyt Petteri Orpo luultavasti näpäytti muita hallituspuolueita samalla, kun perusteli henkilövalintoja. Orpo kertoi, että ministeriryhmässä tärkeää on sukupuolten välinen tasa-arvo, minkä takia hän valitsikin kaksi miestä ja kaksi naista.

– Terveisiä vain muille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme