Mainos
Mainos

Kokoomus asettaa oman presidenttiehdokkaan

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan puolue asettaa oman ehdokkaan vuoden 2006 presidentinvaaleihin. Katainen itse kieltäytyy yhä jyrkästi ehdokkuudesta.

Kokoomus ei lähde yhteisen porvariehdokkaan taakse vuoden 2006 presidentinvaaleissa. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen sanoo Uutispäivä Demarin haastattelussa, että puolue asettaa oman ehdokkaan. Ehdokkaan nimestä ei ole vielä tietoa. Varmaa kuitenkin on, ettei kokoomuksen ehdokas ole Jyrki Katainen.

- En lähde ehdokkaaksi. Minun tehtäväni on hakea puolueelle joku muu ehdokas kuin minä. Se on kaikkien kannalta reilu työnjako, hän sanoo haastattelussa.

Katainen myöntää, että kokoomuksella ei ole automaattista yli muiden olevaa ehdokasta. Samalla hän muistuttaa, että kokoomuksella ei ole istuvaa presidenttiä eikä pääministeriä.

Katainen tekee selväksi myös näkemyksensä Tarja Halosesta presidenttiehdokkaana.

- En jaksa millään uskoa, että kokoomus tekisi puolueena sellaisen päätöksen, että se lähtisi tukemaan istuvaa presidenttiä sen paremmin vaalin ensimmäisellä kuin toisellakaan kierroksella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme