Mainos
Mainos

Kokoomus ei hyväksy Lindroosin nimitystä Opetushallituksen johtoon

Opetushallituksen pääjohtajanimitys ei edennyt valtioneuvoston istunnossa tänään. Opetusministeri Maija Rask esitti pääjohtajaksi johtaja Kirsi Lindroosia opetusministeriöstä. Kokoomukselle tämä ehdotus ei kuitenkaan kelpaa.

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi (kuvassa) otti asian pöydälle. Hänen mielestään ehdokkaiden joukossa on Lindroosia selvästi pätevämpiä henkilöitä. Sasi otti esiin myös tasa-arvonäkökohdan. Pääjohtajaksi on hänen mukaansa ehdolla Lindroosia pätevämpiä miehiä. Heistä Sasi mainitsi Opetushallituksen ylijohtajan Aslak Lindströmin ja alun perinkin kokoomuksen ykkösehdokkaana olleen Opetushallituksen suunnittelujohtajan Petri Pohjosen.

Kirsi Lindroos on toiminut opetusministeriön yleissivistävän yksikön johtajana vuodesta 2000 alkaen. Hän on Raskin puoluetoveri eli sosiaalidemokraatti, ja hän on noussut nykyiseen tehtäväänsä Raskin ministerikaudella.

Kaksi viikkoa sitten oikeuskansleri Paavo Nikula tyrmäsi Raskin entisen erityisavustajan Tapio Kosusen esittämisen opetushallituksen johtoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme