Mainos
Mainos

Kokoomus: Hallituksen uudistettava Suomen turvallisuuspolitiikkaa

Kokoomuksen kansanedustaja Suvi Lindenin mielestä Suomen tulee ottaa pian kantaa EU:n puolustusulottuvuuden kehittämiseen.

Kokoomus syyttää Vanhasen hallitusta kyvyttömyydestä hahmottaa ulkopoliittisen ympäristömme muutoksia.
Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron eduskunnassa käyttäneen Suvi Lindenin mielestä Suomen tulee ottaa nopeasti kantaa EU:n puolustusulottuvuuden kehittämiseen, eikä odotella ensi vuonna valmistuvaa turvallisuuspoliittista selontekoa.

Kokoomuksen kansanedustajan Suvi Lindenin mielestä hallituksen tulee olla turvallisuus- ja puolustuspoliittisen keskustelun vauhdittaja Suomessa, eikä vain odottaa, mitä muualla turvallisuuspolitiikassa tapahtuu.

Lindenin mielestä on selvää, että lauantaina alkava hallitustenvälinen konferenssi tekee uusia puolustuspoliittisia ratkaisuja.

- Unionissa on pyrkimys tiivistää yhteistyötä myös puolustuspolitiikan saralla. Eivätkä nämä pyrkimykset välttämättä odota Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon valmistumista ja käsittelyä eduskunnassa, Linden sanoo.

Kokoomuksesta puolustusyhteistyöhön osallistuminen ei merkitsisi Nato-jäsenyyttä, vaan unionin puolustusyhteistyöhön mukaan lähtemisestä tehtävä ratkaisu on eri ratkaisu kuin Natoon liittymisestä.

Kokoomus ei suoranaisesti aja Suomea Natoon, mutta sillä on puolueistamme suurin valmius luopua liittoutumattomuudesta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme