Mainos
Mainos

Kokoomus ja perussuomalaiset vaaliliittoon Pohjois-Savossa

Sopimuksen mukaan kokoomus asettaisi 13 ehdokasta ja perussuomalaiset yhden. Erot poliittisissa linjoissa eivät häiritse.

Kokoomus ja perussuomalaiset ovat solmimassa vaaliliittoa Pohjois-Savon vaalipiirissä. Puolueiden tavoitteena on saavuttaa kolme eduskuntapaikkaa Pohjois-Savosta.

Perussuomalaisten piiritoimikunta hyväksyi sopimuksen eilen illalla. Kokoomuksen piirihallitus esittää kesäkuussa kokoontuvalle piirikokoukselle, että vaalipiirin alueella solmitaan tekninen vaaliliitto, johon kokoomus asettaa 13 ehdokasta ja perussuomalaiset yhden. Ehdokasasettelua on rajattu sopimuksessa siten, että vaalipiirin ulkopuolelta tulevista ehdokkaista on sovittava osapuolten kesken erikseen.

Osapuolet ovat tyytyväisiä neuvottelujen nopeaan etenemiseen.

- Vaikka puolueiden poliittiset linjat eroavatkin erityisesti EU- ja NATO-kysymyksissä, lähdemme vaaliliittoon hyvillä mielin. Molempien puolueiden tapa toimia on suoraselkäistä ja keskinäisiä sopimuksia kunnioittavaa, kertoo perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Pentti Oinonen.

Puolueet olivat edellisen kerran vaaliliitossa vuoden 1999 eduskuntavaaleissa. Tuolloin kokoomus sai Kuopion vaalipiiristä yli 20 000 ääntä ja perussuomalaiset 3500 ääntä. Vaaliliitosta pääsivät eduskuntaan Jyrki Katainen ja Riitta Korhonen kokoomuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot