Mainos
Mainos

Kokoomus ja SDP tasoissa

Perussuomalaisten kannatus on tuoreen kannatusarvion mukaan noussut prosenttiyksiköllä maaliskuun eduskuntavaaleista.

Viiden suurimman puolueen TNS Gallupilla teettämän kannatusarvion mukaan kokoomus ja SDP ovat kannatuksessa tasoissa. Keskustan etumatka näihin on alle prosenttiyksikön verran.

Keskustan kannatus oli 22,6 prosenttia eli puoli prosenttiyksikköä alhaisempi kuin kevään vaaleissa. Kokoomukselle ja SDP:lle mittaus antoi 21,7 prosentin kannatuksen. Eduskuntavaaleissa kokoomuksen kannatus oli runsas puoli prosenttiyksikköä parempi. SDP:n vaalitulos oli 21,4 prosenttia.

Vasemmistoliiton kannatus on laskenut hieman vaalituloksesta. Vastaavasti vihreiden kannatus on kasvanut puoli prosenttiyksikköä. Perussuomalaisten kannatus oli 5,1 prosenttia, kun vaalitulos oli 4,1 prosenttia. Kristillisdemokraattien kannatus on jonkun verran laskenut ja RKP:n hieman noussut.

Haastatteluja tehtiin 1.-27. lokakuuta kaikkiaan 2352. Tutkimuksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan, joten kaikki muutokset mahtuvat virhemarginaaliin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme