Mainos
Mainos

Kokoomus ja vihreät menestyivät palvelualueilla

Europarlamenttivaalien suurimmat voittajat kokoomus ja vihreät lisäsivät eniten kannatustaan alueilla, joilla palvelut ovat tärkein elinkeino.

Tilastokeskuksen mukaan vihreiden ja kokoomuksen kannatusalueilla on myös suhteellisen vähän työttömiä ja eläkeläisiä. Vaalien häviäjistä sosiaalidemokraattinen puolue menetti yhtä paljon kannatustaan sekä teollisuus- että palvelualueilla. Edellisiin EU-vaaleihin verrattuna Keskusta taas lisäsi kannatustaan maatalousalueilla, mutta menetti myös ääniä palvelualueilla. Vasemmistoliitto menetti äänestäjiä tasaisesti eri tyyppisillä alueilla.

Eilen Europarlamenttiin valitut olivat eduskuntavaalien tapaan hyvätuloisia ja korkeasti koulutettuja. Europarlamenttiin pääseistä yhdeksällä kymmenestä on korkea-asteen tutkinto. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen tekemään analyysiin, jossa verrattiin puolueiden kannatuksen muutosta vuoden 1996 vaaleista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme