Mainos
Mainos

Kokoomus jää keskustan varjoon

Kokoomuksen puoluekokous jää viikonloppuna julkisuudessa epäilemättä keskustan puoluekokouksen varjoon. Kokoomuslaisten kannalta tämä on varmastikin onni, sillä vaalirahoituskohu on lyönyt kielteistä leimaa ennen kaikkea keskustan toimille. Toki vaalirahoituksesta varmasti kokoomuksessakin puhutaan.

Kokoomus aloittaa kolmipäiväisen puoluekokouksensa perjantaina iltapäivällä Tampereella. Oman juhlallisen lisänsä kokoukseen tuo se, että puolue täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Mitään suuria juhlallisuuksia ei ole kuitenkaan tulossa; kokoomus kutsuukin kokoustaan "työmaakokoukseksi".

Henkilövalinnat ovat ohjelmassa lauantaina. Puheenjohtajasta ei ole epäselvyyttä. Jyrki Katainen valitaan yksimielisesti seuraavalle kaudelle. Varapuheenjohtajista ja puoluevaltuuston puheenjohtajista sentään joudutaan äänestämään. Toisin kuin yleensä puolueissa kokoomus ei valitse puoluesihteeriään puoluekokouksessa. Puoluesihteerin valitsee valtuusto.

Kolmesta varapuheenjohtajan paikasta käydään kunnon kilpailu. Nykyisistä varapuheenjohtajista vain euroedustaja Eija-Riitta Korhola on ehdolla. Hänen lisäkseen paikkaa hamuavat kansaedustajat Timo Heinonen, Sampsa Kataja, Arto Satonen ja Henna Virkkunen sekä ylikonstaapeli Kalle Jokinen.

Myös valtuuston puheenjohtajan paikalle on tunkua. Sari Sarkomaa ei ole enää ehdolla. Puheenjohtajuutta tavoittelevat kansanedustajat Ulla Karvo ja Jukka Mäkelä, projektikoordinaattori Sari Rautio, koulutoimenjohtaja Janne Sankelo, erikoissairaanhoitaja Aulikki Sihvonen ja ja kauppias Merja Vahter.

Puoluekokous hyväksyy neljä kannanottoa. Niistä mielenkiintoisin lienee entisen puheenjohtajan Ilkka Suomisen johdolla työstetty perustuslakikannanotto. Puoluekokous vahvistanee kannan, jonka mukaan tavoitteeksi asetetaan tasavallan presidentin ulkopoliittisen vallan vähentäminen.

Kokoomus yrittää myös selvästi kosiskella suurta yleisöä. Ohikulkijat voivat seurata kokouksen kulkua Tampereen Keskustorille pystytettävältä jättinäytöltä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme