Mainos
Mainos

Kokoomus jatkaa työväki-teemalla myös ensi vaaleissa

Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjassa lanseerattu työväki-teema tulee olemaan kokoomuksen markkinointikeinona jatkossakin. Idea teemaan on lainattu Ruotsin Moderaterna-puolueelta.

Kokoomus aikoo jatkaa seuraavissakin vaaleissa työväki-teemalla, kertoo puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen.

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö on tulevissa presidentinvaaleissa julistautunut työväen presidentiksi, ja puolue aikoo pitää samaa linjaa eduskuntavaaleissa maaliskuussa 2007.

Katainen myöntää, että porvaripuolueen valitsema teema on herättänyt arvostelua, eivätkä kaikki ole pitäneet Niinistöä uskottavana työväen ehdokkaana. Hänen mielestään Niinistö on kuitenkin kaikista presidenttiehdokkaista uskottavin, kun puhutaan uusien työpaikkojen luomisesta ja nykyisten säilyttämisestä.

- Opettajat, sairaanhoitajat ja muut julkisen sektorin työntekijät ovat kiitelleet tätä aloitetta ja pyytäneet jatkamaan samalla linjalla. Toisaalta joidenkin mielestä työväki-sanan käyttäminen on loukkaus niitä kohtaan, jotka ovat olleet mukana vasemmistolaisessa ay-liikkeessä vuosikymmenten ajan, Katainen sanoo.

Hänen mukaansa kokoomuksessa kuitenkin halutaan päästä eroon perinteisestä luokkayhteiskunnasta.

Kokoomuksen presidenttikampanja sai tänään tukea lännestä, kun Ruotsin maltillisen kokoomuspuolueen puheenjohtaja Fredrik Reinfeldt vieraili Suomessa.

Ruotsin Moderaterna-puolue on pitänyt yllä samanlaisia työhön ja toimeentuloon liittyviä asioita, kuin kokoomus nyt. Sauli Niinistö onkin myöntänyt, että työväen presidentti -teema on naapurista lainattu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme