Mainos
Mainos

Kokoomus karistaa kilpailijoita kannoiltaan

Kokoomuksen eduskuntavaalikannatus loikkasi muilta karkuun ja on nyt jo 24,1 prosenttia. Helsingin Sanomien kyselyssä SDP:n kannatus oli 21,2 ja keskustan 20,4 prosenttia.

Viime vuoden eduskuntavaalien jälkeen kolme suurinta puoluetta ovat olleet kannatuskyselyissä varsin tasavahvoja. Tämän kuun alussa tehty kysely osoittaa kokoomukselle nyt poikkeuksellisen voimakasta kasvua. Samalla eduskuntavaalien voittajapuolueen keskustan kannatus on laskenut lähelle maagista 20 prosentin rajaa.

Kysely paljasti myös perussuomalaisten kannatuksen jatkuvan nousun. Kannatus on 6,1 prosenttia, mikä on kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vuoden eduskuntavaaleissa. Näin ollen kannatuksen nousu on vielä enemmän kuin kokoomuksella.

Kyselyn teki Suomen Gallup, ja siihen vastasi 2425 ihmistä. Virhemarginaali on suurempien puolueiden kohdalla kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme