Mainos
Mainos

Kokoomus lupaa edustajiltaan selvitykset vaalirahoituksesta

Kansanedustajien vaalirahoituksesta käytävä keskustelu aiheuttaa toimenpiteitä päähallituspuolue kokoomuksessa. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on sopinut, että kansanedustajat selventävät rahoitustaan niiltä osin kuin niissä on epäselvyyksiä.

Puheenjohtaja Jyrki Kataisen mukaan kokoomuksen edustajat täsmentävät vaalirahoitusilmoituksensa ministeriölle huomenna puoleen päivään mennessä.

Myös ryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi aikoo täsmentää omaa ilmoitustaan. Hän kiistää kuitenkin ehdottomasti rikkoneensa lakia tietoisesti.

Vapaavuori myöntää: Joudun tarkistamaan ilmoitukseni

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoo, että hän tarkistaa mahdolliset epäselvyydet vaalirahailmoituksestaan huomiseen mennessä.

- Olen saanut tukea kahdelta yrittäjätaholta, jotka ovat keränneet ympärilleen isompia porukoita. Olen molemmille tahoille sanonut, että asia on hyvä näin, kunhan keräätte tuet sillä tavoin, että kaikilta tulee alle 1700 euroa. Molemmilta olen saanut isommat summat ja nyt minun on tarkistettava, että pitääkö se ihan tarkalleen paikkaansa. Teen sen huomiseen mennessä, Vapaavuori sanoo MTV3:n haastattelussa.

Vapaavuori on antamansa ilmoituksen mukaan saanut vaalitukea yritykseltä 44 000 euroa. Ministeri ei ole kuitenkaan eritellyt summaa.

- Lähtökohta on se, ettei sitä tarvitse eritellä, jos ei ole yhtään yli 1700 euron yksittäistä lahjoitusta. Näinhän itse asiassa ovat kaikki muutkin toimineet.

Katajalle huomattava summa kansalaisyhdistykseltä

MTV:n uutisten haastattelussa selvisi tänään myös, että kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja Sampsa Kataja on ottanut merkittävän summan vaalirahaa vastaan yhdistykseltä, jonka taustoja hän ei tiedä.

Kataja sai vaalitukea "Satakunnan tulevaisuus 2011" -kansalaisyhdistykseltä yli 54 000 euroa. Yhdistyksen taustavoimia ei ole eritelty, vaikka yhdistys on käytännössä rahoittanut koko vaalikampanjan.

Lisää aiheesta:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme