Mainos
Mainos

Kokoomus paheksuu vihreiden oppositiohenkeä

Kokoomuksessa on tullut mitta täyteen hallituskumppani vihreiden veropoliittisista irtiottoista. Kesäkokouksessaan Jyväskylässä kokoomus moitti vihreiden tehneeen hallituksen sisällä aktiivisempaa oppositiopolitiikkaa kuin varsinainen oppositiopuolue SDP.

Kummatkin puolueet ovat vastustaneet kokoomuksen halua tuloverokevennyksiin tasaisesti kaikille ja vaatineet sen kohdentamista pieni- ja keskituloisille.

- On kummallista, että hallituksessa oleva puolue ryhtyy kritisoimaan toisen hallituspuolueen toiminnan loogisuutta ja rehellisyyttä. Olen siitä todella pahoillani, totesi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi.

Myös puolueen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen piti vihreiden vaatimuksia epärealistisina.

- Jos heidän ajatuksensa aidosti toteutettaisiin, niin ei kukaan voisi sitä kannattaa, eivät myöskään he, Katainen näpäytti.

"Etelä-Ossetian kriisi otettava huomioon selonteossa"

Natopuolue kokoomuksessa myös Georgian ja Venäjän sota herätti keskustelua. Ulkoasianvaliokunnan jäsen Ben Zyskowicz uskoo, että Georgia ei edes olisi lähtenyt seikkailutielle, jos se olisi Naton jäsen.

Tulevaan puolustus- ja turvallisuuspoliittiseen selontekoon toivotaan realismia: naapuri Venäjän kovat otteet on otettava huomioon.

- Jotka nyt sanovat, että mikään ei ole muuttunut ja selonteko tehdään tismalleen kuinn ennenkin, ovat väärässä. Me suljemme silmämme tosiasioilta, jos sanomme, että mikään ei ole muuttunut, Zyskowicz painotti.

Puolustusministeri Jyri Häkämies totesi nyt, että Venäjä ei ole Suomelle uhka.

- Me teemme yhteistyötä monella saralla, mutta Venäjä on voimistunut. Tämä on otettava toisella tavalla tietysti huomioon ja mukaan päätöksentekoon kansainvälisen politiikan pöydissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme