Mainos
Mainos

Kokoomus peesaa ykköspoliitikko Sipilää

Heinäkuun poliittiset avaukset osoittavat, että kokoomus ottaa tosissaan heikentyneet galluplukunsa ja pyrkii keskustan laarille.

Aivan kuin kaksi johtavaa kokoomuspoliitikkoa, Jan Vapaavuori ja Petteri Orpo, olisivat kopioineet esityksensä keskustajohtaja Juha Sipilältä.

Elinkeinoministeri Vapaavuori ehdotti MTV3:n haastattelussa, että pienemmät pörssiosingot saisivat verovapauden. Tämä osakesäästäjien ikiaikainen haave voisi houkutella osan pankkitileillä makaavista 80 miljardista eurosta hiipuvaan pörssiin.

Sipilä esitti jo keväällä alle 500 euron pörssiosinkojen verovapautta, kun hallitus veivasi omia veropäätöksiään edestakaisin.

Kehysriihen ykkösversiossa hallitus pani osakesäästäjät osinkoverouudistuksen maksumiehiksi ja kokoomuksen puoluetoimiston sähköpostit täyttyivät saman tien kovasta kritiikistä. Kokoomus pääsi korjaamaan kiusallisen tilanteen, kun vasemmiston Paavo Arhinmäki siivosi omia lapsuksiaan.

Episodi jäi kuitenkin kaivelemaan satojen tuhansien piensijoittajien takaraivoon; Vapaavuoren avaus on lepyttelyä tälle joukolle.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Petteri Orpo puolestaan esitti valtion osakeomistusten myyntiä ja rahojen sijoittamista suurhankkeisiin kuten Jäämeren radan rakentamiseen.

Tässäkin tuoksahtaa Sipilän kakkara. Keskustajohtaja on puhunut jo pitkään useiden miljardien eurojen kasvurahastosta, jota rahoitettaisiin esimerkiksi TeliaSoneran myynnillä.

Kokoomus on siis vetänyt pari johtopäätöstä: Sipilän talouspoliittiset esitykset purevat kansaan ja kokoomus on menettänyt kannattajiaan keskustalle.

Juha Sipilä näyttää olevan tämän hetken ehdoton ykköspoliitikko, jota muut jo peesaavat. Kuuman alkukesän Sipilä on ollut viisaasti vaitelias, mutta pian voi taas rävähtää. Sipilä on ainoa suuren puolueen puheenjohtaja, joka osallistuu MTV3:n SuomiAreenalle Porissa 15.-19.7.

Areena on Sipilän.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot