Mainos
Mainos

Kokoomus sai säätiöltä 1,1 miljoonaa avustuksia

Kokoomuksen merkittävin tukija Kansallisen Kokoomuspuolueen säätiö on antanut puolueelle avustuksia yhteensä 1,1 miljoonan euron edestä.

Kansallisen kokoomuspuolueen säätiö on puolueen merkittävin yksittäinen rahoittaja. Viime vuonna se rahoitti kokoomusta kaikkiaan 400 000 eurolla.

Säätiö kertoo saaneensa viime vuonna 100 000 euron lahjoituksen Yksityisyrittäjäin säätiöltä. Tukisumman lahjoittanut säätiö ilmoittaa tavoitteekseen yksityisyrittäjyyden ja yrittäjyysmyönteisen ilmapiirin tukemisen yhteiskunnassa.

Säätiön rahastonhoitajan Heikki J. Perälän mukaan säätiöllä ei ole säännöllisiä lahjoittajia. Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana toimiva Perälä korostaa, että lahjoitukset ovat marginaalinen erä suhteessa säätiön viiden miljoonan euron sijoituspääomaan.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja valtioneuvos Harri Holkeri sanoo Suomenmaassa, että pörssikurssien putoamisen vuoksi säätiö ei pystynyt antamaan eurovaaleissa lainkaan avustusta kokoomukselle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme