Mainos
Mainos

Kokoomus selvitti puolueiden kannatuspohjaa

Kokoomus on vahvasti toimihenkilöpuolue, ilmenee puolueen teettämästä laajasta kannattajataustojen tutkimuksesta. Keskustan vahvin kannatus löytyy viljelijäväestön piiristä ja sosiaalidemokraattien työväestöstä.

Kokoomuksen Verkkouutisten julkistamassa tutkimuksessa haastateltiin helmi-toukokuussa lähes 10 000 suomalaista. Taloustutkimuksella teetetyn tutkimuksen mukaan kokoomuksen kannattajista lähes kolmannes, eli 31 prosenttia lukeutuu toimihenkilöihin. Keskustan kannattajista toimihenkilöitä on viidennes ja SDP:n kannattajista vajaa viidennes eli 18 prosenttia.

Kannattajaryhmien koostumuksen lisäksi kyselyssä selvitettiin myös erilaisten sosioekonomisten ryhmien jakautumista puoluekannatuksen perusteella. Tutkimuksen nojalla työväestöön lukeutuvista vajaa 30 prosenttia ilmoittaa kannattavansa SDP:tä. Maanviljelijöistä enemmän kuin kolme neljäsosaa ilmoittaa äänestävänsä keskustaa.

Toimihenkilöistä 26 prosenttia ilmoittautuu kokoomuksen kannattajiksi. Kokoomuksen seuraavaksi suurimmat kannattajaryhmät ovat eläkeläiset ja työväestö. Molempiin ryhmiin lukeutuvia kokoomuksen kannattajista on viidennes, kun työväestöön koko kansasta kuuluu kolmannes ja eläkeläisiin runsas viidennes.

Yrittäjistä reilu kolmannes ja johtavassa asemassa olevista useampi kuin neljä kymmenestä ilmoittaa äänestävänsä kokoomusta. Miehiä kokoomuksen kannattajakunnasta on 52 ja naisia 48 prosenttia.

Taloustutkimuksen Omnibus-tutkimuksessa haastateltiin helmi-toukokuussa 9365 suomalaista Ahvenanmaata lukuunottamatta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme