Mainos

Kokoomus tyytymätön budjettiesityksen työllisyyspanostuksiin

"Hallitus antaa nyt kansalaisille väärän signaalin", sanoo kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen.

Katainen, Jyrki

Suurimman oppositiopuolueen kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä hallituksen budjettiesityksestä puuttuvat riittävät panostukset työllisyyteen ja tulevaisuuteen.

Katainen katsoo kannanotossaan, että työn verotusta olisi pitänyt keventää jo budjettiriihessä yksi prosenttiyksikkö kaikissa tuloluokissa. Veronkevennykset ovat kokoomusjohtajan mukaan ensisijaisesti rakennepolitiikkaa, jolla pienennetään työllistymisen ja lisätyön vastaanottamisen kynnystä.

- Nyt hallitus antaa kansalaisille väärän signaalin, sillä pelkät indeksitarkistukset uhkaavat jopa kiristää palkansaajien verotusta ensi vuonna.

Työnantajamaksujen alentaminen matalan tuottavuuden aloilla olisi Kataisen mielestä pitänyt toteuttaa viimeistään ensi vuoden alusta. Kotitalousvähennyksen laajentaminen on Kataisen mukaan kokoomuksen tavoitteiden mukainen päätös.

- Hallitukselta tosin puuttui rohkeus tehdä riittäviä parannuksia vähennykseen. Enimmäismäärää olisi pitänyt korottaa nykyisestä 1 150 eurosta 2 300 euroon ja vähennyksen omavastuuosuutta pienentää 100 eurosta 50 euroon.

Omavastuuosuuden alentaminen olisi tuonut pienemmätkin työt kotitalousvähennyksen piiriin.

Määrärahapuolella Katainen on tyytyväinen rintamaveteraanien ja sotainvalidien kuntoutukseen osoitettaviin lisämäärärahoihin. Myös lasten kotihoidon tuen ja yksityisen hoidon tuen korotukset ovat hänen mielestään tarpeellisia.

Kepa kyselee hallituksen kehityssitoumusten perään

Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa arvostelee hallituksen budjettiesitystä Suomen kansainvälisten sitoumusten laiminlyömisestä.

Hallitus on sitoutunut ohjelmassaan nostamaan vuoteen 2010 mennessä Suomen kehitysyhteistyömäärärahat YK:n suosittelemalle tasolle, joka olisi 0,7 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Kepa arvioi, että hallituksen kaksi ensimmäistä budjettia tekevät jo nyt tavoitteen saavuttamisen erittäin vaikeaksi seuraavalle hallitukselle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot