Mainos
Mainos

Kokoomus: Verotusta kevennettävä ensi vuonnakin

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowiczin mielestä veronkevennyslinjan jatkaminen tukisi hallituksen työllisyystavoitetta.

Kokoomuksen mielestä hallituksen pitäisi tupotilanteesta riippumatta tuoda eduskunnalle esitys budjetin muuttamiseksi siten, että verotus kevenee ensi vuonnakin noin yhdellä prosenttiyksiköllä kautta linjan. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz sanoi tänään Kuopiossa, että tällainen veronkevennys tukisi hallituksen työllisyystavoitetta.

- On kaikki syy olettaa, että palkkapolitiikan neuvottelupöydissä on järkeviä naisia ja miehiä, jotka palkankorotuksista sopiessaan ottavat huomioon tehdyt veronkevennykset, vaikka palkkasopimukset solmittaisiin vasta eduskunnan tekemien veroratkaisujen jälkeen, sanoi Zyskowicz.

Zyskowiczin mukaan hallituksen ensi vuoden budjettiesitys merkitsee verotuksen kiristymistä kaikilla tulotasoilla. Hallitus on ilmoittanut, että se on valmis jatkamaan veronkevennyksiä, jos maahan syntyy hallituksen talouspolitiikkaa tukeva tulopoliittinen ratkaisu. Juuri nyt Zyskowiczin mukaan tällaista tuporatkaisua ei näytä ainakaan kaavaillussa aikataulussa syntyvän.

- Jos hallitus uhkauksensa mukaisesti kiristää ensi vuoden verotusta, ampuu se itseään jalkaan. Veronkiristys merkitsisi korkeampia palkkavaatimuksia ja olisi näin ollen myrkkyä työllisyyden parantamiselle, hän evästi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot