Mainos
Mainos

Kokoomusedustaja moittii rasistikeskustelua provosoivassa kirjoituksessa: Natsit ovat pelkkä keppihevonen

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman syyttää tuoreessa blogikirjoituksessaan Suomen vastarintaliikkeestä käytyä keskustelua keppihevosteluksi. Hänestä maahanmuuton vastustajat on tarkoituksella niputettu yhteen "äärihörhöjen" kanssa.

Keskustelu Suomen vastarintaliikkeestä ja väkivaltaisista ääriryhmistä siirtää huomiota pois maahanmuuton ongelmien käsittelystä, kirjoittaa kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman blogissaan.

– Suomen Vastarintaliike on kuin taivaan lahja kaikille niille, jotka tavoittelevat mahdollisimman monikulttuurista yhteiskuntaa. Räikeän natsistinen ryhmittymä, joka avoimesti ihannoi väkivaltaa ja sitä myös käyttää, on täydellinen vihollinen, Rydman kirjoittaa.

Rydmanin mukaan Asema-aukion kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn todellinen luonne jäi sivuseikaksi ja tapauksessa keskityttiin asettelemaan vastakkain maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvat ja natsit.

"Maalina maahanmuuttopolitiikan tiukennukset"

Rydman väittää, että maahanmuuton vastustaminen on hänestä yhä helpompi perustella järkiargumentein ja siksi maahanmuuton vastustajat halutaan leimata natseiksi, ja vastustaa siten maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia.

–  Oli luotu mielikuva merkittävästä natsiverkostosta, jota vielä hallituskin jotenkin myötäili. Käynnistetyssä mediamylläkässä SVL-natsit ovat todellisuudessa pelkkä keppihevonen ja hyökkäyksen varsinaisena maalina maahanmuuttopolitiikan tiukennukset.

– Kiristyvä maahanmuuttopolitiikka ja univormupukuiset äärihörhöt niputetaan yhteen ja vihjaillaan, että kaapissa on vaarallinen natsi piilossa hallitukselta.

Rydmanin mukaan väkivaltaisia ääriryhmiä on tarpeen valvoa, mutta ne ovat Suomessa harvinaisempia kuin mitä viime aikoina käyty keskustelu on antanut ymmärtää.

"Vihakirjoitukset merkki ahdistuneisuudesta"

Rydmanin mielestä poliisin resursseja pyritään ohjaamaan rasistisen vihakirjoittelun estämiseen, vaikka se ei ole todellinen yhteiskunnallinen ongelma.

Rydmanin mukaan vihakirjoitukset ovat lähinnä merkki kouluttamattomien ja heikossa yhteiskunnallisessa asemassa olevien ahdistuksesta. 

– Mahdollisuus kertoa ajatuksensa ilman pelkoa rangaistuksesta on parhaita tapoja ennaltaehkäistä väkivaltaan turvautumista.

Keskustelu väkivaltaisista äärijärjestöstä alkoi, kun Suomen vastarintaliikkeen jäsen pahoinpiteli sivustaseuraajan mielenosoituksen yhteydessä. Pahoinpidelty kuoli päästyään sairaalasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme