Mainos
Mainos

Kokoomusnuorten isännät vankilaan Valko-Venäjällä

Kokoomuksen nuorten liitto ja sen eurooppalaiset veljesjärjestöt ovat protestoineet tapahtunutta Valko-Venäjän suurlähetystöille toimittamassaan kirjeessä.

Kokoomusnuorten äskeinen opintomatka Valko-Venäjällä on päättynyt isäntien kannalta ikävästi. Valko-Venäjän valtionpoliisi pidätti vierailua järjestämässä olleet kymmenen nuorta valkovenäläistä. Heidät tuomittiin ilman oikeudenkäyntiä 15 päiväksi vankilaan vääränlaisesta kielenkäytöstä.

Tapauksesta kertoi kokoomuksen nuorten liitto tiedotteessaan tänään. Liiton kansainvälisen yhteistyöjärjestön DEMYC:n järjestämälle matkalle osallistui suomalaisten lisäksi nuoria eri puolilta Eurooppaa. Matkalla keskusteltiin Valko-Venäjän demokratia- ja ihmisoikeustilanteesta paikallisten nuorisojärjestöjen kanssa.

Kokoomuksen nuorten liitto ja sen eurooppalaiset veljesjärjestöt ovat protestoineet tapahtunutta Valko-Venäjän suurlähetystöille toimittamassaan kirjeessä. Ne myös vaativat vangittujen nuorten vapauttamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme