Mainos
Mainos

Kokoomusta kritisoinut keskustan Heikkinen: Hallituksen toteutettava lausunnoilta tulevat rajaukset ja muutokset

Keskustan tuki soten valinnanvapaudelle edellyttää hallitukselta lausuntokierroksen kuuntelua, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) sanoo.

–  Jos lausuntokierroksen palaute on, että näin voidaan mennä, niin keskusta tämän hyväksyy, Heikkinen sanoo STT:lle.

Vielä toissapäivänä Heikkinen ryöpytti hallituskumppani kokoomusta. Hän kirjoitti Facebookissa, että neuvotteluissa oltiin pattitilanteessa, koska kokoomus ei kuuntele asiantuntijoita eikä virkamiehiä. Eilen keskustan eduskuntaryhmä hyväksyi hallituksen valinnanvapausesityksen lähettämisen lausuntokierrokselle. Heikkinen sanoo hyväksyneensä lausunnoille lähettämisen, koska asiakassetelin monitulkintaisuutta oli tarkennettu ja mukana oli "turvalauseke", jonka mukaan hallitus ottaa huomioon lausuntokierroksen palautteen ja tekee tarvittavat muutokset.

–    Jos asiantuntijatahoilta tulee viestiä tarvittavista rajauksista ja muutoksista, hallituksen täytyy kuunnella niitä herkällä korvalla ja toteuttaa ne, Heikkinen sanoo.

Erikoissairaanhoito tarkkailussa

Kolme keskustan lääkärikansanedustajaa kritisoi aamulla lähettämässään tiedotteessa valinnanvapausesitystä. Heidän mukaansa esityksen ratkaisematon ongelma on erikoissairaanhoitoon tuleva varsin laaja valinnanvapaus.

Keskustan kansanedustajat Niilo Keränen, Pekka Puska ja Martti Talja toivovat, että ensi vuoden puolella lopullisessa lakiesityksessä valinnanvapauteen liittyvät heikkoudet korjataan. Kansanedustajien mukaan lakiehdotuksessa annetaan maakunnalle laaja mahdollisuus ottaa erikoissairaanhoidon asiakasseteleitä käyttöön.

–  Erikoissairaanhoito on nykyisin parhaiten toimiva suomalaisten sote-palvelujen osa. On suuri vaara, että julkistettu valinnanvapauslakiesitys ja laaja asiakassetelien käyttö pirstoo erikoissairaanhoidon kokonaisuuden, kansanedustajat kirjoittavat tiedotteessaan.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoi eilen eduskuntaryhmänsä kokouksen jälkeen, ettei lausuntokierrokselle lähettämisestä ryhmässä äänestetty eikä eriäviä mielipiteitä jätetty.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme