Mainos
Mainos

Kokoomusväki luottaa vaalitappiosta huolimatta Itälään

Kokoomuksen vaalitappio ei ole horjuttanut Ville Itälän asemaa puolueen puheenjohtajana. Peräti 75 prosenttia piirihallitusten jäsenistä haluaa hänen jatkavan puheenjohtajana.

MTV:n uutistoimituksen tekemän selvityksen mukaan kaksi kolmesta piirihallitusten jäsenistä haluaa Ville Itälän jatkavan puoluejohtajana kesän 2004 puoluekokouksen jälkeenkin.

Kevättalven maalisvaaleissa kuusi kansanedustajaa menettänyt ja 16 hallitusvuoden jälkeen oppositioon joutunut Kokoomus on käynyt terrierimäisesti tuoreeen hallituksen kimppuun vasta kun se hädin tuskin on päässyt työnsä alkuun.

Kokoomuksen hallituskritiikistä on jäänyt mieleen ainakin se, että kulttuuriministeri Tanja Karpelan esiintyminen alusvaatemainoksissa ei oikein miellytä porvarioppositiota.

Paljon passiivisemmin ovat kokoomusjohtajat pohtineet vaalitappionsa syitä. MTV:n uutiset pyysi kaikkien Kokoomuksen 15 aluepiirin johtohenkilöitä arvioimaan häviön syitä.

Kyselyn mukaan usein ilmaistiin käsitys, että Kokoomus kärsi demarien ja Keskustan rakentamasta onnistuneesta pääministerivaaliasetelmasta. Myös puolueen vaaliohjelman koettiin olleen liian asiallinen ja korostaneen liikaa veronhuojennuksia. Lisäksi piirien ehdokasasettelun sanottiin epäonnistuneen.

Huomattavasti harvemmin katsottiin, puolue olisi kärsinyt pitkästä hallituksessaolosta ja valtiovarainministeripuolueen asemasta.

Monet sen sijaan mainitsivat, ettei Ville Itälä ollut puheenjohtajana uskottava. Tästä huolimatta Itälän asema on erittäin vahva. 75 prosenttia vastaajista haluaa hänen jatkavan myös ensi puoluekokouksen jälkeen.

Vaikka Itälälle ollaan valmiita suomaan jatkopesti, katsoikin lähes puolet, että hänelle olisi hyvä asettaa vastaehdokas. Runsas kolmannes olisi valmis valitsemaan Itälän yksimielisesti ilman äänestyksiä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.05.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme