Mainos
Mainos

Kolea kesä piti sisävesien sinilevät kurissa

Eniten sinilevää oli elokuun alussa. Joistakin järvistä sitä löydettiin vielä syyskuun puolellakin.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan kolean kesän vuoksi sinilevää havaittiin sisävesillä huomattavasti keskimääräistä kesää vähemmän.

Ensimmäiset havainnot sisävesien levistä tehtiin kesäkuun alussa ja havaintojen määrä pysyi kesän aikana suhteellisen tasaisena. Eniten sinilevää oli elokuun alkupuolella, ja joissakin järvissä sitä havaittiin vielä syyskuun alussakin.

Merellä runsaita sinilevähavaintoja tehtiin vain paikallisesti. Suomenlahden pintavesissä havainnot lisääntyivät heinäkuun puolessavälissä, mutta epävakainen sää esti laajojen, yhtenäisten levälauttojen syntymisen.

Suomen ympäristökeskus ja Merentutkimuslaitos ovat seuranneet vesien levätilannetta koko kesän. Meren rannikolla on ollut 66 pysyvää seurantapaikkaa ja sisävesillä 262 havaintopaikkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot