Mainos
Mainos

Kolea syyssää jatkuu – osaan maata lunta ja räntää sunnuntaiksi

Korkeapaineen keskus Suomen itäpuolella pyörittää eteläpuolitseen Venäjältä kylmää ilmaa. Idässä ja pohjoisessa tarvitaan jo talvirenkaita.

Pilvisyys vaihtelee lähipäivinä, perjantaina lienee aurinkoisinta. Tänään ja perjantaina voi Lapissa tulla joitain lumikuuroja. Myös Suomenlahdella on liikkeellä kuurosateita, jotka etelärannikolle ajautuessaan voivat tulla torstaina päivällä osin lumena tai räntänä.

Ensi yö on jälleen kylmä, pakkasella voidaan käväistä etelärannikkoa myöden. Lapissa on jälleen paikoin 10-15 astetta pakkasta.

– Lauantaina pilvisyys lisääntyy jo lännestä alkaen ja sunnuntaiksi odotellaan hurrikaanin jäänteiden sateita Suomeen. Sadealueen etureunalla voi idässä ja Kainuussa tulla lunta ja räntää, paikoin useitakin senttejä. Tuulet voimistuvat. Etelässä sateet ovat vettä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Viikonvaihde ja alkuviikkokin näyttävät koleilta, osassa maata jopa talvisilta.

– Idässä ja pohjoisessa on syytä jo olla talvirenkaat alla! Mäntykannas huomauttaa. 

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet: 

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaKommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme