Mainos
Mainos

Kolehtisummat kasvoivat alkuvuonna

Kolehtihaaveihin on kertynyt rahaa useissa seurakunnissa jonkin verran enemmän alkuvuonna kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Esimerkiksi 30 seurakunnasta muodostuva Helsingin seurakuntayhtymä on kasvattanut kolehtimäärää miltei 75 000 eurolla. Vertailuajanjaksona käytettiin helmikuun ja heinäkuun välistä aikaa.

Myös Espoon evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän alueella kasvua on havaittu. Esimerkiksi Leppävaaran seurakunnassa on kolehtia kerätty ensimmäisen puolen vuoden aikana yli 2200 euroa enemmän kuin viime vuonna. Olarin seurakunnassa kasvua on tapahtunut miltei 37 prosenttia.

Sama suuntaus on ollut myös monessa muussa seurakunnassa. Osasyyksi kirstujen painon lisääntymiseen arvellaan seurakunnissa sitä, että alkuvuonna euron arvoa ei oikein vielä osattu hahmottaa. Nyt ihmiset mieltävät sen, että kaksi euroa on enemmän kuin vanha kymmenen markan kolikko ja viiden euron seteli on selvästi enemmän kuin entinen kaksikymppinen.

Tulokset eivät myöskään ole täysin vertailukelpoisia, sillä kolehtien määrä riippuu tilaisuuksien, ja niissä käyvien ihmisten määrästä. Lisäksi kesän aikana käydään vähän tavallisissa jumalanpalveluksissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot