Mainos
Mainos

Kolina on historiaa - uusi ratikka kerää kehuja

Helsingin uusi raitiovaunu koeajettiin matkustajilla ensimmäistä kertaa tänään.

Transtechin valmistaman kotimaisen Artic-vaunun kävi testaamassa 70 arvonnassa voittanutta matkustajaa.

– Täytyy sanoa, että upea hiljanen ratikka, kun vertaa siihen vanhaan, joka kolisi. Ihan hyvä istuakin, vaikka aluksi ajattelin, että onpas oudot penkit, mutta hirveän hyvät nämäkin ovat, Eeva Pertilä kommentoi tunnin kestäneen matkan aikana.

Kaksi nuorempaa raitiovaunuharrastajaa Oskari Manninen ja Urho Joki olivat ehtineet odottaa ensimatkaa jo pitkään.

– Olen koko ikäni, tai ainakin sen ajan kun muistan, ollut kiinnostunut raitiovaunuista. Tosi tärkeää, että päästiin mukaan tähän ensiajeluun, Joki kertoo.

Vaunuista paljon tietävät nuoret miehet antoivat uudelle ratikalle hyvät arviot.

– Tämä on aika moderni. Helsingin katukuvaanhan tämä sopii aivan mainiosti ja matkustajille tämä on aika mukava.

Liikennöinti alkaa syksyn aikana

Toinen uusi vaunu tulee Helsinkiin syksyllä. Vaunujen liikennöinti aloitetaan vaiheittain elo-syyskuun aikana, ja niitä käytetään kaikilla linjoilla.

Vuoteen 2018 mennessä Helsinkiin tulee vielä 38 vastaavaa raitiovaunua.

Kääntyvät telit ja hyvä jousitus vähentävät kiskojen kirskumista uusissa vaunuissa. Vaunuissa on myös enemmän istumapaikkoja ja leveämmät käytävät

Kaikki vaunut ovat kokonaan matalalattiaisia. Nuoret vaunuharrastajat suosittelevat ratikan käyttöä mieluusti myös muille.

– Ensinnäkin tämä on julkista liikennettä, ekologista, ja on ihan mukavan pehmeää kyytiä mennä raitiovaunulla, Oskari Manninen perustelee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme