Mainos
Mainos

Kollajan allas jakaa edelleen mielipiteet

Pohjolan Voiman Iijokivarteen suunnittelema Kollajan allas jakaa edelleen mielipiteet puolesta ja vastaan. Näin vaikka voimayhtiön mukaan uusi allassuunnitelma on edellistä huomattavasti ympäristöystävällisempi.

Parhaillaan Pudasjärvellä on meneillään ensimmäinen ympäristökeskuksen järjestämistä Kollaja-suunnitelmaa koskevista kuulemistilaisuuksista.

Pohjolan Voima on teettänyt Kollajasta aivan uuden suunnitelman, joka on ehtinyt jo ympäristövaikutusten arviointiin. Suurin peikko Iijokivarressa on veden riittävyys padon alisessa jokiuomassa, mutta nyt voimayhtiö lupaa vettä kohtuudella uomaan.

Altaan rakentaminen vaatisi koskiensuojelulain muuttamamista.

Hallituksessa allasvalmutta löytyy etenkin keskustasta ja kokoomuksesta ympäristöministeri Paula Lehtomäkeä myöten. Jyrkimmin haraa vastaan vihreät. Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä Kollajan allas olisi jälleen yksi osa luonnon uhraamista elinkeinoelämän tarpeisiin.

(MTV3)

Katso Hannu Alstan juttu (Seitsemän uutiset 27.5.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot