Mainos
Mainos

Kollajan vaikutukset kaloihin selvitetään

Pohjolan Voima selvittää, miten kalojen elinolot voidaan säilyttää, jos Kollajan alueelle rakennetaan tekoallas ja vesivoimala. Selvitys tehdään elinympäristömallinnuksella, jolla saadaan tietoa virtaamien sekä veden varastoimisen vaikutuksista kalojen elinoloihin. Tähän mennessä Kollajalla on mallinnettu Kipinäkosken ja Riepukosken välinen nivamainen alue.

-Kollajalla suunnittelun lähtökohtana on ollut vesivoiman hyödyntäminen niin, ettei arvokkaille luontokohteille aiheudu huomattavaa vahinkoa. Kaikkea taloudellista hyötyä ei haluta ottaa irti ympäristön kustannuksella, vakuuttelee Pohjolan Voiman johtava asiantuntija Jorma Autio.

Elinympäristömallinnuksen tarkemmat tulokset valmistuvat syksyllä. Kollaja-hankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelma (YVA) on parhaillaan Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen käsittelyssä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot