Mainos
Mainos

Kolmannes alkoholia käyttävistä vantaalaisnuorista humalassa jo alakoulussa

Lähes kolmasosa vantaalaisista alkoholia käyttävistä nuorista aloittaa alkoholin juomisen jo alakoulussa.

43 prosenttia nuorille järjestettyyn kyselyyn vastanneista ilmoitti käyttävänsä alkoholia. Näistä 28 prosenttia kertoo juoneensa itsensä humalaan ensimmäisen kerran jo alakoulussa.

Joka kolmannen nuoren vanhempi tietää alkoholin käytöstä ja hyväksyy sen. Nuoret kuitenkin toivovat vanhempien puuttuvan päihteiden käyttöön. 59 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että nuorten päihteiden käyttöön pitäisi puuttua nykyistä tehokkaammin.

Tupakointi on vantaalaisnuorten keskuudessa juopottelua harvinaisempaa. 82 prosenttia yläkoululaisista ei tupakoi lainkaan.Myös tupakointi kuitenkin aloitetaan jo hyvin varhain. Tupakoivista 68 prosenttia oli aloittanut jo alakoulussa.

Kysely on osa Vantaan kaupungin ja Elämä On Parasta Huumetta ry:n yhteishanketta "Vantaa välittää". Internet-kyselyyn vastasi toukokuun aikana 2500 vantaalaisnuorta, eli kolmasosa kaikista Vantaan yläkoululaisista. Kyselyyn vastattiin kouluaikana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot