Mainos
Mainos

Kolmannes rehtoreista: lukioiden välinen kilpailu kovaa

Joka kolmas rehtori pitää koulujen välistä kilpailua oppilasta kovana. Tieto ilmenee MTV:n uutisten rehtoreille lähettämästä kyselystä.

Kolmannes rehtoreista pitää MTV:n uutisten rehtorikyselyn mukaan koulujen välistä kilpailua kovana. Keskivertona kilpailua pitää hieman suurempi joukko.

Yleinen linja oli se, että mitä suurempi asutuskeskus oli kyseessä, sitä kovempaa kilpailu oli.

-Oulun kaupunki on 20 km:n päässä. Oulussa on hyvin monta erikoislukiota. Painetta näihin erityslukioihin on, sanoo Kiimingin lukion rehtori Pertti Karvonen.

Oululaisen Kuusiluodon lukion rehtori Juha Valtakorpi pitää kilpailua hyvänä.
-Kilpailu on terveellistä ja kovaa. Koulut saavat oppilaskohtaisen kehyksen. Eli raha tulee oppilaan myötä. Jokainen koulu pyrkii saamaan paljon oppilaita.

Kysely paljasti myös sen, että ns. hyvät koulut pitivät kilpailua kovempana kuin heikommat. Kilpailun kääntöpuoli on tietysti se, että hyvät oppilaat keskittyvät hyviin kouluihin.

Kysely lähetettiin kaikille Suomen noin 500:lle rehtorille, joista siihen vastasi puolet.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 07.10.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot