Mainos
Mainos

Kolmannessa maahanmuuttajista ei ole ollut päivääkään työssä

Suurin osa maahanmuuttajista saa Suomen työmarkkinoilta vain tilapäistä työtä. Lähes kolmannes 1990-luvulla maahan muuttaneista ei ole ollut työssä päivääkään.

Parhaiten Suomen työmarkkinoilla pärjäävät lähialueelta muuttavat ja aasialaiset, huonoiten pakolaiset ja afrikasta muuttavat.

Tänään julkistetun väitöskirjatutkimuksen mukaan parhaassa asemassa ovat Suomessa koulutetut lähialueelta, erityisesti Virosta muuttaneet tai aasiasta tänne tulleet.

Suurin osa hyvin tai kohtuullisesti maan työmarkkinoille sopeutuneista elää pätkätöillä. Sen sijaan erityisesti afrikkalaisilla ja pakolaisstatuksella muuttaneilla on suurin vaara tippua työmarkkinoilta kokonaan syrjäytyneiden ryhmään.

Suomeen 90-luvulla muuttaneista suurin osa työllistyy palveluammatteihin. Eurooppalaisittain katsottuna Suomeen muuttaa vuosittain erittäin vähän ulkomaalaisia. Suurin osa siirtolaisista tulee entisen Neuvostoliiton alueelta ja pakolaisia maahanmuuttajista on vain joka viides.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.10.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot