Mainos
Mainos

Kolmasosa eurooppalaisille tuotetusta ruoasta joutuu hävikkiin

Kolmasosa eurooppalaisten käyttöön tuotetusta ruoasta joutuu hävikkiin, ilmenee konsulttiyhtiö Deloitten selvityksestä. Yhtä ihmistä kohti se tarkoittaa 173:a kilogrammaa vuodessa.  

Ruokahävikkiä voisi Deloitten mukaan merkittävästi vähentää. Se onnistuisi esimerkiksi lisäämällä kuluttajien tietoisuutta, ennakoimalla paremmin kauppojen kysyntää sekä optimoimalla logistiikkaa ja varastointia.  

– On löydettävä myös tasapaino ruoan pakkausmateriaalien vähentämisen ja ruuan entistä paremman säilyvyyden välille, sanoo yritysvastuuliiketoimintaa Deloittella johtava Riikka Poukka tiedotteessa.  

Ruokahävikin pienentäminen vähentäisi myös kasvihuonekaasuja.  

Tiedot perustuvat Deloitten tutkimukseen, joka pyrki löytämään kiertotalouden avulla keinoja kuluttamisen aiheuttamisen päästöjen vähentämiseen.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot