Mainos
Mainos

Kolme hakijaa oikeuskansleriksi

Huhtikuussa vapautuvaan oikeuskanslerin virkaan ilmoittautui vain neljä hakijaa määräaikaan, tähän päivään mennessä. Heistä kolme oli muodollisesti päteviä.

Ehdolla eläkkeelle siirtyvän Jorma S. Aallon seuraajiksi ovat oik.lis, kansanedustaja Paavo Nikula (55), oik.lis, hallintoneuvos Lauri Tarasti (56) ja oik.tri., professori Mikael Hiden (58). Valtiosääntöoikeuden asiantuntija Paavo Nikula on toiminut mm. perustuslakitoimikunnan puheenjohtajana. Hallinnon ja ympäristöoikeuden hallitsija Tarasti työskentelee tällä hetkellä korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Hiden on valtiosääntöopin ja kansainvälisen oikeuden professori Helsingin yliopistossa.

Oikeuskanslerin tehtäviin kuuluu nykyisin lähinnä valtioneuvoston ja virkamieskunnan toimien laillisuusvalvonta. Syyttäjäntoimen valvonta siirtyi viime vuoden lopulla erilliselle valtakunnansyyttäjän virastolle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme