Mainos
Mainos

Kolme Hyksin sydänkirurgia toisiin tehtäviin

Helsingin yliopistollisen keskussairaalan johto on päättänyt siirtää toistaiseksi toisiin tehtäviin kolme sydänkirurgia. He ovat ylilääkäri Severi Mattila, apulaisylilääkäri Ari Harjula ja osastonlääkäri Lasse Heikkilä.

Hyksin tiedotuspäällikön Irene Pehkosen mukaan päätös siirroista tehtiin tänään noin kello 14 ja se tuli voimaan heti. Päätöksen perusteena on halu säilyttää Hyksin sydänkirurgisten potilaiden luottamus ja parantaa sydänkirurgian toimialan työilmapiiriä. Päätöksellä haluttiin myös saada aikaa asioiden rauhalliselle käsittelylle. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Hyksin sydänkirurgeilla on ollut vuosia jatkuneita ristiriitoja.

Pehkosen mukaan sydänleikkausten määrä voidaan pitää kesäksi suunnitellulla tasolla. Kesän aikana sydänkirurgiassa toimii täydellä teholla vain päivystys, sillä sairaalan useita osastoja suljetaan kesän aikana.

Sydänkirurgien tilannetta pohditaan kesän aikana ja sairaala aikoo kertoa asiasta lisää 6. elokuuta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme