Mainos
Mainos

Kolme kuoli pienkoneturmassa Pertunmaalla

Pertunmaalla iltapäivällä sattuneessa pienkoneturmassa on kuollut kolme ihmistä. Lentonäytökseen osallistunut pienkone tippui Peruveden jäälle.

Kolme ihmistä kuoli pienkoneen pudottua järven jäälle Pertunmaalla Etelä-Savossa iltapäivällä. Pienkoneessa olleet kolme miestä kuolivat ilmeisesti heti. Poliisi ei vielä illalla antanut miesten nimiä julkisuuteen, koska kaikkiin omaisiin ei ollut saatu yhteyttä.

Onnettomuus sattui noin kello 14.20. Mikkelin Moottorilentäjien omistama Cessna oli lähtenyt Pertunmaan Räävelistä, jossa vietettiin ilmailupäivää. Tapahtumassa oli mukana useita lentokoneita ja ilmailunharrastajia.

Kone putosi 15 kilometrin päässä lähtöpaikastaan Puruveden jäälle Lapinsaaren ja Luusaaren välille. Turmalla oli silminnäkijöitä, jotka soittivat hätäkeskukseen.

Mäntyharjun poliisin kenttäjohtaja Timo Toivosen mukaan silminnäkijät kertoivat, että kone oli lentänyt pilvessä noin kymmenen sekunnin ajan. Sitten se syöksyi suoraan alas. Sää oli onnettomuushetkellä usvainen ja kostea. Pakkasta oli muutama aste.

Onnettomuuskoneen moottori ja ohjaamo menivät jään alle. Koneen siivet ja peräosa jäivät sen sijaan pinnalle. Onnettomuuspaikalle lähetettiin Mäntyharjun pelastuslaitoksen yksikkö ja poliiseja. Pelastuslaitos hankki paikalle hydraulisia nostimia, joiden avulla täysin murskaantunut ohjaamo saatiin ylös. Uhrit löytyivät sieltä usean tunnin kuluttua maahansyöksystä.

Onnettomuuskone oli Cessna 172 -tyyppiä. Cessna oli valmistunut vuonna 1978. Mikkelin Moottorilentäjien puheenjohtaja Harri Manninen kertoi, että Cessnan pilotti oli kokenut lentäjä. Hän oli harrastanut lentämistä useita vuosia.

Onnettomuutta tutkimaan on nimetty tutkintalautakunta.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 23.02.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme