Mainos
Mainos

Kolme kuoli tehdaspalossa

Kolme ihmistä on kuollut terästehdas AvestaPolaritin tulipalossa Torniossa. Kyseessä on Suomen pahin teollisuusonnettomuus kymmeneen vuoteen.

AvestaPolaritin terästehtaalla Torniossa syttyi aamupäivällä uhkaava kaapelipalo. Palossa on kuollut kolme ihmistä. Menehtyneet ovat miehiä ja kotoisin Tornion seudulta. Kyseessä on pahin teollisuusonnettomuus kymmeneen vuoteen.

Tulipaloa oli sammuttamassa tehdaspalokunnan lisäksi useita yksiköitä Tornion ja Haaparannan pelastuslaitoksilta. Palo saatiin hallintaan noin puolessa tunnissa. Onnettomuuden aineellisista vahingoista ei vielä ole tietoa.

Tornion palolaitoksen paloesimiehen Esa Könnin mukaan tulipalossa oli vieläkin rajumman suuronnettomuuden ainekset.

Onnettomuus tapahtui tehtaan sulatolla linjalla kaksi kello 11:n jälkeen. Kolme työmiestä oli työssä happilinjalla, kun happikaasuputki vaurioitui ja aiheutti räjähdysmäisen tulipalon isossa tehdashallissa.

Tehtaan toimitusjohtaja Niilo Suutala kertoo, että sulatto oli vuosihuoltoseisokissa ja happilinjalla tehtiin venttiilitarkistuksia. Takaiskuventtiilit oli vaihdettu, ja työmiehet olivat aloittamassa sulaton käyttöönottoon liittyvää putkiston testausta. Vielä ei tiedetä, mitä lopulta tapahtui ja miksi.

Oikeusministeriön alainen onnettomuustutkintakeskus on aloittanut tutkimukset onnettomuuden syyn selvittämiseksi.

AvestaPolarit on kansainvälinen konserni, joka keskittyy kokonaan ruostumattomaan teräkseen. Suomessa Kemin kromikaivos ja Tornion ferrokromi- ja terästehdas työllistävät lähes 2 200 henkilöä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 19.09.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme