Mainos
Mainos

Kolme kuollut sikainfluenssaan HUS:n alueella

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on ollut tammikuun puolivälin jälkeen 14 potilasta teho- tai valvontahoidossa vakavan sikainfluenssan vuoksi. Heistä kolme on kuollut. Kuolleet ovat iältään 56-65-vuotiaita.  

HUS:n mukaan kukaan sairastuneista ei ollut ottanut kausi-influenssarokotetta. 

HUS:n lääkärit suosittelevat edelleen rokotteen ottamista kaikille, mutta erityisesti riskiryhmiin kuuluville. Rokotesuojan kehittyminen kestää 2 viikkoa. Influenssarokotteen saa terveyskeskuksesta tai esimerkiksi työterveyshuollosta.

– Nyt kiertävät influenssavirukset ovat hyvin samankaltaisia tämän kauden rokotteessa olevien virusten kanssa eli rokote tehoaa hyvin, ja on turvallinen, HUS kertoo tiedotteessaan.

Vuonna 2009 koetun pandemian jälkeen sikainfluenssavirus jäi kiertämään maailmaa vuosittaisena kausi-influenssaviruksena, yhtenä kolmesta epidemioita aiheuttavasta influenssavirustyypistä. Sikainfluenssavirus aiheuttaa kuitenkin edelleen vakavia taudinkuvia nuorilla aikuisilla ja keski-ikäisillä sekä terveillä ihmisillä.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme