Mainos
Mainos

Kolme kuukautta palolakkoa täyteen huomenna

Palomiesten lakko on huomenna kestänyt jo kolme kuukautta. Sovittelu lakon lopettamiseksi jatkui päivän tauon jälkeen tänään, mutta tuloksetta. Valtakunnansovittelija Juhani Salonius kertoi neuvottelujen jatkuvan lähipäivinä, mahdollisesti huomenna. Hän sanoi päättävänsä tarkasta ajankohdasta myöhemmin.

Viikko sitten Salonius ennakoi, että sovintoehdotus olisi mahdollista jättää pian. Viime viikonvaihteessa kuitenkin lähinnä palkkausta koskevat näkemyserot muodostuivat sovun esteeksi. Ensimmäisen yrityksen lakon lopettamiseksi Salonius teki 9. tammikuuta, jolloin lakko oli kestänyt vajaat kuusi viikkoa. STTK:laiset Suomen Palomiesliitto ja sen emojärjestö Seteli tuolloin kuitenkin hylkäsivät sovintoesityksen.

Työtuomioistuin on jälleen käsitellyt yhden palomieslakkoa koskevan kanteen. Työtuomioistuin tuomitsi hyvityssakkoihin 35 lakkoon osallistunutta palomiestä työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. Asiasta tiedotti Kunnallinen työmarkkinalaitos. Sakkojen suuruus oli 200 markkaa palomiestä kohden. Sen sijaan 18 suojelutyöhön osallistunutta ei saanut sakkoja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme