Mainos
Mainos

Kolme suurinta puoluetta rinta rinnan kuntavaaleihin

Kolme suurinta puoluetta näyttäisivät saavan lähes yhtä suuren kannatuksen, jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, selviää Helsingin Sanomien tuoreesta kyselystä.

SDP ja keskusta saisivat kyselyn mukaan molemmat 22,2 prosenttia äänistä. Kokoomusta äänestäisi 21,8 prosenttia suomalaisista. Suurin muutos edellisestä HS:n kesäkuussa teettämästä mittauksesta on SDP:n kannatuksessa, joka on laskenut 0,9 prosenttiyksikköä.

Vasemmistoliiton osuus kaikista äänistä olisi 9,1 ja vihreiden 8,4 prosenttia. RKP:tä äänestäisi 4,9 prosenttia, kristillisdemokraatteja 4,2 ja perussuomalaisia 3,4 prosenttia vastaajista. Muita äänestäisi 3,8 prosenttia.

Tutkimus on teetetty Suomen Gallupilla, ja siinä on haastateltu 2397:ää suomalaista 28.7. ja 20.8. välisenä aikana. Tutkimuksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Kyselyyn vastanneilta kysyttiin: "Jos kuntavaalit järjestettäisiin nyt, minkä puolueen tai muun ryhmittymän edustajaa äänestäisitte?".

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot